Pagrindinis

Rudens stovykla- „Mes esame draugai- tu ir aš“

                Nors už lango jau ruduo, tačiau tai nesutrukdė ištikimiausiems Nemunaičio stovyklos gerbėjams atvykti stovyklauti. Šį rudenį  nuo spalio 30 dienos iki lapkričio 3 dienos stovykla, kurios tema ,,Mes esame draugai – tu ir aš“ įsikūrė Nemunaičio mokyklos patalpose. Pagrindiniai šios programos tikslai- ugdyti jaunuolių pilietiškumą, toleranciją kitoms kultūroms, požiūriams ir įsitikinimams. Žaidimų, žygių, meninių užsiėmimų, diskusijų, edukacinių programų pagalba siekiama skatinti programos dalyvius būti pilietiškais, aktyviais savo bendruomenės nariais.

              Visos dienos stovykloje įdomios, gausios įvairiausios veiklos, renginių. Per pirmąsias dienas stovyklautojai pristatė savo komandas, susipažino su stovyklos taisyklėmis, žaidė susipažinimo žaidimus. Vėliau aktyviai dalyvavo vadovų organizuojamuose dailės, šokių, technologijos būrelių veiklose. Visų šventųjų dienos ir Vėlinių išvakarėse buvo organizuojama edukacinė programa- žvakių liejimas. Vaikai susipažino su bičių vašku ir vaško plokštelėmis, pamatė skirtumą tarp natūralaus bičių vaško ir netikro. Dalyviai patys lydė vašką, savarankiškai pasiruošė formą žvakės gamybai.

             Vaikams mėgstamiausia veikla- žaidimai, buvo parinkti pagal programos temą. Programos dalyviai galėjo praktiškai patirti kas yra pilietiškumas, kultūrų ir pozicijų įvairovė. Buvo žaidžiami žaidimai: „“, „Ar visi mes lygūs?“, „Vėliava stovykloje“, „Piratai ir bombos“

            Stovyklavimo pabaigoje visi ruošėsi dainuodami, šokdami ar vaidindami Talentų  vakare pristatyti vieną iš stovyklos dienų.